Volksdansgroep Wertha (Nederland)

Met trots en een knipoog naar hun afkomst staan ze op de foto bij een molen: de dansers van de Nederlandse (Weerter) Volksdansgroep Wertha doet bij een internationaal optreden altijd wel de klompendans naast nog een selectie van Nederlandse volksdansen. Daarnaast hebben ze zich, in hun 50-jarig bestaan, later ook toegelegd op internationale dansen én Middeleeuws Hofdansen en Barokdansen.

Volksdansgroep Wertha in Weert werd 17 november 1974 door Dorien Blankers opgericht. Het idee ontstond door een vakantie in Nice-Frankrijk waar zij getuige was van een Internationaal Volksdansfestival. Hierbij waren groepen over de hele wereld aanwezig behalve Nederland, en zo besloot Dorien hier iets aan te gaan doen. Na diverse Volksdans opleidingen startte zij haar eigen Volksdansgroep Wertha. Doelstelling is de eigen volkscultuur in stand te houden en door internationale folklore via verbroedering aan vrede te werken.  

Alle kostuums zijn door Dorien Blankers zelf ontworpen en gemaakt volgens authentieke voorbeelden. Hierbij ondersteund door haar moeder Maria Blankers-Neijnens eigenaar van La Belle Ligne Modeinstituut en vele dansers. 
Liefde voor dit vak en ambacht zorgt dat het voortgezet wordt. Zeker in combinatie met de prachtige kostuums, waar de naam in hoog vaandel staat.

 

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.